Categoria: 2017

Acaben les Tardes d’estiu al carrer, amb més de 1000 participants

Avui divendres celebrarem l’últim dia de les Tardes d’estiu al carrer amb una festa de cloenda al Parc de Sant Anna, on hi haurà jocs de la Companyia Katakrak i diverses activitats dinamitzades pels i les alumnes de la Casa d’Oficis de Vic, acció subvencionada pel SOC en el marc del Projecte de Treball als Barris. També hi haurà berenar per tothom.

Amb aquest comiat es tancaran 5 setmanes intenses plenes d’activitats diverses per a tothom, i de competició al torneig de la Champions Vic.

En total, més de 1000 persones han participat d’una manera o altra al projecte de les Tardes d’estiu al carrer, així que la valoració d’enguany és molt positiva. A banda dels infants, joves i famílies participant de les diverses propostes programades, també cal agrair la tasca feta a la gran quantitat de professionals implicats en l’organització i seguiment.

Aquesta setmana s’han realitzat les següents activitats, de les que es poden veure imatges a la galeria de fotos: Fem manualitats, dilluns 24 de juliol, organitzada per Casa d’Oficis; i tarda de jocs, dimarts 25 de juliol, organitzada per Joguines sense Fronteres.

Finalment, aquesta també ha estat la setmana de les semifinals i finals de la Champions Vic. Felicitem tots els participants pel seu gran paper, i especialment als guanyadors:
– Club Plaça Osona: Guanyador en valors categoria infantil
– Futbol Sala Vic: Guanyador categoria Infantil
– Dream Team: Guanyador categoria Juvenil

Fins l’any que ve! Bon estiu!

Setmana clau a la Champions Vic i moltes activitats coincidint amb la Festa Major de Santa Anna

Els partits d’aquesta setmana han estat decisius per definir els equips que jugaran les semifinals i final de la Champions Vic 2017. Estem en un moment del torneig emocionant! Ha estat una competició disputada, on ha puntuat tant el joc, com els valors dels participants durant els partits.

Les semifinals de la categoria infantil es jugaran al camp de l’OAR Vic el dimecres 26 de juliol. A les 18h jugaran la primera semifinal els equips de Futbol Sala Vic i F.C. Senegal. I a les 19h, també al mateix camp, jugaran la segona semifinal els equips The Spartans i At. Puro Africa. L’equip guanyador de cada semifinal passarà a la final intantil de la Champions Vic 2017 que es jugarà el dijous 27 de juliol a les 19h també a l’OAR Vic. El tercer i quart lloc es disputarà just abans, a les 18h.

Pel que fa a la categoria dels juvenils, fins la setmana vinent no es sabrà el nom dels equips que jugaran la final així que molta sort a tothom!

A més del futbol, tampoc han faltat les altres activitats i propostes, fresques i divertides per tota la família.

El dilluns al Passeig Pep Ventura, els i les alumnes de la Casa d’Oficis de vic, acció subvencionada pel SOC en el marc del Projecte de Treball als Barris, van organitzar un taller per pintar les cares dels més petits de casa.

Aprofitant que aquesta setmana és la Festa Major del Barri de Santa Anna, la resta d’activitats s’han organitzat a la zona. El dimarts, el segon torneig de Vikking Kub de l’estiu, dinamitzat per voluntaris de Joguines Sense Fronteres. Dimecres, al parc de Sant Jaume, l’ONG Abarake bake va oferir un grapat de jocs del món originaris de la comunitat Gambiana a totes les famílies assistents. I finalment dijous, el parc de Santa Anna bullia d’activitat: èxit de participació al Cercle de percussió dinamitzat per Jordi Vinyoles amb la col•laboració de l’Associació de Veïns del barri. Aquesta activitat va coincidir amb els mateixos partits de la Champions i la caminada popular del barri, organitzada per l’Associació de veïns en col·laboració amb la Creu Roja d’Osona.

Finalment, per tancar la setmana, avui a la tarda es farà una activitat assistida amb gos – Projecte Petjades-, a les 17h al Parc Xavier Roca i Vinyes de Vic. L’objectiu de l’activitat és promoure el benestar emocional i social i sensibilitzar a les persones dels beneficis de caminar regular i habitualment.

Activitats fresques i divertides per una setmana d’intensa calor

La programació fresca i divertida d’aquesta setmana a les “Tardes d’estiu al carrer”, ens ha ajudat a fer passar la sufocant calor d’aquests dies.

Dilluns, a Santa Anna, els joves de l’agrupament escolta Rudyard Kipling de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, van presentar el joc de taula que van inventar-se amb l’objectiu de crear consciència sobre les dificultats que pateixen les persones migrades. Seguidament l’alumnat de la Casa d’Oficis -acció subvencionada pel SOC en el marc del Projecte de Treball als Barris- va dinamitzar jocs d’aigua per a tothom.

Dimarts vam continuar jugant, en aquesta ocasió gràcies a la col•laboració de Joguines Sense Fronteres, que va omplir el Passeig Pep Ventura de divertits jocs de taula. Una trentena d’infants van participar d’aquesta activitat.
Dimecres, tot i la calor, vam obrir els fogons del Centre Cívic del Montseny per fer el taller de cuina – petit xef: un taller àgil amb un espai de preparació del berenar i un espai de decoració, per aprendre a menjar sa.

Dijous ens vam cordar bé les sabates perquè va ser el torn de la Cursa d’Orientació a la ciutat dels sants, que va consistir en anar a buscar diferents fites per acabar descobrint els sants de Vic. Unes trenta persones van participar d’aquesta proposta organitzada per la Unió Excursionista de Vic.

Per avui divendres, el CAP el Remei, CAP Nord, Creu Roja, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, i ADFO, han preparat la Gimcana de la supervivència urbana a la Plaça Major de Vic. Per participar-hi, es formaran equips de 4 a 8 persones, que realitzaran diferents proves amb l’objectiu de fomentar els hàbits de vida i alimentació saludable.
I per si fos poc… demà a les 17:30 a la Plaça Osona, jocs de cucanya per a tothom.

Amb tot plegat, encara ens ha quedat temps per gaudir dels partits de la Champions! més interessants que mai, i més ara que cada vegada queda menys per arribar a les semifinals i finals. Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç. Molts ànims i força a tothom!

Setmana farcida d’activitats de Festa Major i de Tardes d’estiu al carrer

Aquesta setmana de plena Festa Major de Vic ha estat farcida d’activitats de tota mena per infants, joves i famílies.

Com cada setmana, de dilluns a dijous s’han dut a terme els partits de la Champions Vic, en aquesta ocasió, exceptuant el dimecres que era festiu a la ciutat.

En aquests moments, tot i que queda molt torneig per endavant, l’equip Futbol Sala Vic encapçala la categoria infantil del Sucre amb 24 punts i l’equip Club Plaça Osona és el primer classificat de la mateixa categoria infantil però de Santa Anna, amb 36 punts. En la categoria Juvenil, l’equip FC Barri de l’Erm és qui va al capdavant de la taula amb 3 punts.

Pel que fa a les altres activitats, dimarts, a la Plaça Gaudí, coincidint amb la Cercavila Gegantera, es va proposar un Torneig de Vikking Kub, un joc Suec d’exterior que fomenta la punteria i l’habilitat, dinamitzat per Joguines Sense Fronteres. El joc va atraure un públic familiar amb infants de totes les edats: unes vint-i-cinc persones es van animar a provar el joc, i partida rere partida es van allargar fins les 8 del vespre.

Per acabar la setmana, destaquem l’èxit de participació a la tarda de contes del dijous 6 de juliol al Centre Cívic de la Serra-de-senferm: una setantenta de persones, sobretot infants i famílies, van escoltar atentes les històries que tenien preparades els i les alumnes de la Casa d’Oficis de Vic, acció subvencionada pel SOC en el marc del Projecte Treball als Barris.

El mateix dijous, també es va fer el taller de construcció de caixes niu per ocells al centre cívic de la Plaça Osona, organitzada i dinamitzada per alumnat de la Casa d’Oficis de Vic.

Tot i que s’acaba la Festa Major, les Tardes d’estiu al carrer tot just acaben de començar: la setmana vinent, més i millor!!

Primera setmana de les Tardes d’estiu 2017

Comencen les Tardes d’estiu al carrer: Aquesta setmana han començat les “Tardes d’estiu al carrer” de Vic, que s’allargaran fins al 17 d’agost, amb una àmplia oferta d’activitats i tallers per a tothom.

El mateix dilluns es va donar el tret de sortida a la ja tradicional Champions Vic, que enguany arriba a la setena edició. En aquesta ocasió s’han dividit els equips participants d’aquest torneig de futbol sala en dues categories: infantil (de 8 a 12 anys), i juvenil (a partir de 16 anys). La categoria de cadet s’ha hagut d’anular per falta de prou equips participants. En total hi ha inscrits 13 equips infantils (110 participants) i 7 de juvenils (63 participants).

La categoria d’infantil juga a les pistes de Santa Anna i el Sucre, i es regeix amb la normativa del futbol de carrer aportada per l’Associació Eval. La categoria juvenil, en canvi, disposarà d’àrbitres federats cedits pel Consell Esportiu d’Osona i juga a la pista del part Xavier Roca i Viñas (Skate Park).

Abans de començar els partits, es va fer el taller de samarretes, on cada jugador va poder posar el número a la seva samarreta, que l’identificarà durant tot el torneig.

Els resultats i classificacions es poden seguir al portal http://totsjuguem.cat/

Per altra banda, aquesta setmana també s’ha fet el taller de xanques, una activitat pensada perquè infants i joves de qualsevol procedència coneguessin una de les expressions de la cultura popular catalana. L’activitat, que es va dur a terme al Passeig Pep Ventura, va ser guiada per l’Associació Mai Farts.

Finalment, divendres es va celebrar la 5a gran pujada de ciclistes pel carrer Sant Miquel, la Cronoescalada, emmarcada a la programació d’activitats de la Festa Major, també incloses al programa de les Tardes d’estiu al carrer.