Categoria: 2015

Novetats 2015

Ràdio Vic

En el següent enllaç hi trobareu un podcast on parlen de nosaltres a la ràdio.

Podeu accedir-hi clicant aquí. A l’apartat: De tots colors amb Joan Turró. Emissió de 10 a 11 h. A partir del minut 40.

Esperem que us agradi molt!!

 

Sortim a la premsa!

Notícia extreta d’Osona.com
Cloenda de l’Escola Oberta d’Estiu – Champions Vic Foto: Associació Tapís

L’OAR Vic de l’Escola Oberta d’Estiu – Champions Vic 2015, una de les accions del Projecte d’Intervenció Comunitària intercultural, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic va acomiadar-se el passat divendres, 31 de juliol. Més de 300 persones han passat per l’Escola, sumant participants, col·laboradores i espectadores dels partits; d’aquestes, unes 200 hi han participat directament.

L’objectiu dels impulsors ha estat crear un espai per potenciar i impulsar amb els infants i joves de Vic temàtiques com l’esport amb valors, la convivència o la salut comunitària a través de diverses activitats que ha reunit una gran participació.

Des de l’organització s’ha fet una valoració molt positiva de la proposta i l’objectiu és que tingui continuïtat, “ampliant la participació i la implicació de moltes més associacions i entitats de la ciutat”.

Futbol de carrer

L’activitat estrella ha estat el futbol de carrer, amb una metodologia de joc diferent. S’ha presentat com una eina per crear i acompanyar processos d’aprenentatge i inclusió social, recuperant els valors humans, impulsant el desenvolupament de lideratges i generant processos comunitaris solidaris de transformació.

De fet, el sistema de puntuació ha anat molt més enllà del nombre de gols. Els punts també s’han pogut obtenir pel respecte a les regles que els mateixos participants acordaven abans d’iniciar els partits i per altres valors com la solidaritat, la cooperació i la participació durant el joc.

La nova proposta ha agrupat serveis, entitats i associacions de la ciutat: l’Ajuntament de Vic, l’Associació Casal Claret, l’Associació Cine Club Vic, l’Associació EVAL, l’Associació Tapís, el CAP El Remei, el CAP Osona, el Centre d’Estudis del Seminari, el Club Bàsquet Femení d’Osona, el Consell Esportiu d’Osona, Creacció, la Fàbrica dels Somnis, la Llar Juvenil de Vic i l’OAR Vic.

Cloenda de l’Escola Oberta d’Estiu- Champions Vic Foto: Associació Tapís

Cloenda de l’Escola Oberta d’Estiu-Champions Vic 2015

Ja hem acabat! El passat divendres 31 de juliol a la tarda es va fer la festa de cloenda a l’OAR Vic de l’Escola Oberta d’Estiu – Champions Vic. A la festa, s’hi van fer diferents activitats relacionades amb l’esport: un torneig de futbol 7, futbol a tres bandes i una gimcana esportiva. Al final de les activitats tots els grups van fer una avaluació participativa i lúdica de les diferents activitats.

IMG_20150731_175911IMG_20150731_175933

Abans de fer el lliurament de premis, es va fer una agraïment especial a l’associació EVAL – Esport amb valors i a la Casa d’oficis per la seva implicació i col·laboració. El equips guanyadors van ser  Categoria 1: Futbol Mola, Categoria 2: Canalla FC, Categoria 3: F.C. Vic City. Es va acabar la cloenda amb un berenar de celebració per a tots i totes les assistents.

IMG_20150731_191517

Enguany, unes 300 persones han passat per les diferents activitats de  l’Escola Oberta d’Estiu– Champions Vic, participants, col·laboradores i espectadores dels diferents partits.  D’aquestes 300 persones,  unes 200 han estat participants: 45 infants entre i 11 anys- , 56 adolescents de 12 a 15 anys i 90 joves de 16 a 25 anys.

D’aquests 90 joves, 50 han participat del torneig formant part d’algun equip i 40 han estat joves de la Casa d’oficis i voluntaris/es de l’associació EVAL que han col·laborat de diferents maneres, com a pràctiques del mòdul o com a voluntaris/es: fent cobertura i seguiment del torneig, dinamització del tallers o de mediador/es dels partits.

20150730_171421

 

Foto de família d’uns quants dels medidors i mediadores

 

Taller d’hàbits saludables

El taller comença puntualment a les 16.30h tal i com estava previst. A diferència del primer que es va fer el dimecres anterior, aquesta vegada el nombre de participants és més nombrós: uns 35 infants i joves aproximadament.

Es separen en tres grups: uns fan el taller de cuina on es preparen galetes de civada i els altres dos grups es divideixen en dues aules on es porta a terme el “joc de l’esportista saludable”. Aquest joc consisteix en fer dos equips i fer una petita competició per respondre a les preguntes sobre hàbits saludables que es van plantejant. Té el torn el membre de l’equip que agafa una taronja, i quan ha respost, la passa a un altre company que serà qui respongui a la següent pregunta. Cada encert val un punt, si es falla hi ha rebot, que val mig punt, i es manté el torn.

Per tal de dinamitzar l’activitat es comptà amb el monitor del taller de cuina, l’Anscari, i tres alumnes del seu taller, la monitora del taller d’animació sociocultural, la Mireia, i quatre alumnes del seu taller, la Montse Sánchez, infermera del CAP Nord, un representant dels ICI, en Feliu, i una dinamitzadora comunitària.

També es projectà un vídeo sobre bons hàbits saludables, com a recomanació per part dels CAP´s Sud i Nord.

Finalment comentar que les edats dels participants en aquesta activitat van ser de 8 a 14 anys aproximadament, amb un predomini dels infants de 8 a 10 anys.

IMG-20150723-WA0000

 

 

TALLER DE BÀSQUET

Ahir, 22 de juliol, es va portar a terme un taller de bàsquet a la pista de l’Horta Vermella. Els participants van ser majoritàriament infants i joves del torneig de la Champions Vic/ EOE. Les edats que van predominar van ser de 8 a 12 anys.

Els monitors de Club de Bàsquet Femení Osona, van plantejar un taller progressiu. Així que començaren amb activitats més lliures per anar-les dirigint i aconseguiren captar l’atenció dels participants. Finalment, el taller acabà amb un partit on també hi participaren els dos monitors.

Es valora molt positivament el grau de implicació, l’atenció i la diversió de tots els nois. No es descarta repetir l’activitat en futures edicions. Moltes gràcies.

IMG_0902 IMG_0897 IMG_0898 IMG_0913 IMG_0915 IMG_0916 IMG_0908